Tilkkutyö on mun juttu, aina vaan. On se kumma, miten voi johonkin juttuun jäädä koukkuun! Tälle sivulle haalin kuvia ja kertomuksia tilkkuelämästäni, v. 2007 onkin sitten jo taiteilijajuhlan aika :-) 

Mainittakoon, että tähän mennessä kaikki työt, joissa on vanu, olen tikannut käsin. Konetikkauksen opettelu on jäänyt, vaikka yläsyöttäjänkin sain ompelukoneeseen hankittua. No, ehkä ihan pian on sen taiteenlajin aika.

Tässä näytillä viime vuonna Ukkokullalle tekemäni joulukuusenmatto. Alkoi riittää vuoden kestänyt kuittailu siitä, että Tiimarissa myydään säkkikankaisia.... Tähän työhön en vanua laittanut ollenkaan, kun sen aina vuoden säilömisen jälkeen joutuu kuitenkin silittämään. Tikkailin palojen saumoista sen verran, että pohjakangas pysyy paikoillaan.

261610.jpg

 

Ja tässä uusin tuotos "Pikku prinsessan pinkit"eli ristiäislahja kummityttöni pikkuiselle prinsessalle. Valmistuikin ihan ajoissa eli 5.11.2006.

273096.jpg

Tässä alla taas tuotos "Yksi jää yli", labelissa valmistumispäivä 30.12.2001. Tämä työ on kokonaan käsin ommeltu, kolmesta palasta koostuva kuusikulmio on mukava matkatyö.

320475.jpg

Aika monta juttua olen antanut lahjaksi, kummityttöni häitä onnittelimme tällä kuvakavalkadilla nimeltään "Terhi ja Mikko ne yhteen soppii". Printtasin nuorenparin valokuvia kankaalle ja kasasin seinävaatteen, isossa sydämessä oleva hääkuva on applikoitu paikalleen kemujen jälkeen:

261628.jpg

Ennenkuin joulu pakataan pois, niin tässä alla vilaus seinävaatteesta, joka yleensä somistaa keittiötä joulutunnelmissa. Työn nimi on "Tuulimyllyruudut", valmistunut 8.8.2000. No, voihan rähmä, kuva on näköjään kyljellään...käännetään, kun keretään. Mutta kyllä tuosta nyt jonkun tolkun saa...

320466.jpg

On meillä jouluna tällaisiakin roikkumassa verhokapan reunassa:

331409.jpg

Talvinen on tämäkin tekele, ihka ensimmäinen ja ainoa kilpailuun lähettämäni työ "Tilkullisen tupa".Viime tippaan jäivät viimeiset pistot, hirsimökkitekniikalla kilpailusääntöjen mukaan valmistettu työ valmistui 30.12.2001. Työ pääsi loppukilpailuun, mutta ei sijoittunut. Mökkitalvi-nimisen kilpailun tuomaristo kommentoi työtä mm. tylsäksi.

320472.jpg

Tämä sinisenkirjava tyyny on ommeltu japanilaisella taittelutekniikalla kokonaan käsin. Vetoketjunkin  ompelin käsin kiinni, sain sen ihan nätisti piiloon. Ukkokullan lempparityyny sohvalla kölliessä.

261627.jpg

Tulossa näköjään lisää kyljellään olevia kuvia:

331414.jpg

Tämä sinisenkirjava torkkupeitto on ensiriekaleistaan lähtien ollut MUN oma, siis kerrankin jotain, jota en ikunas anna pois. Siinä on sinisiä jämäkaitaleita etupuolella ja takapuolella on ....yllätysyllätys....

331411.jpg

....kissakankaita!!!!!  Koska molempi puoli on etupuoli, niin nimilappu (=label) on missä sattuu. Tässä vielä siitäkin lähikuva:

331416.jpg

Allaoleva päiväpeite odottaa vanua, pohjakangasta ja tikkausta. Päiväpeite siitä tulee, jonain päivänä, kun olen kerännyt tarpeeksi rohkeutta. Tämä on näet se työ, jota ajattelin ensimmäistä kertaa koneella tikkailla. Varsinainen murheenkryyni koko laitos: vaalea kangas otti ja loppui kesken, kun siinä oli värivirheitä siellä täällä.Sen jälkeen loppui vaaleansininen välikaitale, mutta onneksi löysin palan melkein samanväristä. Jos en kertoisi tätä, ei kukaan kaiketi edes huomaisi...Mutta se juuri on osa tilkkutyön viehätystä, kun suunnitelmia voi muuttaa työn edistyessä!

261630.jpg