Viikko sitten lauantaina Pate tuli retkiltänsä kotiin vähintäänkin räjähtäneenä. Kaikki, mikä frakkitakkiherrassa oli aiemmin ollut puhtaan valkoista, oli tasaisen tumman harmaata. Ennen-jälkeen kuvista ehkä pääsee jyvälle, tässä Normi-Pate:

1247936278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja äärimmäisen huono (ainoa) otos herra Reippailijasta kaikessa harmaudessaan:

1247936041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Aivan kuin joku olisi pehmeällä lyijykynällä värittänyt valkoisen harmaaksi, naamasta takatassuihin, masukarvoja myöten. Öljyä se ei ollut, mutta mamman vahva arvaus on, että jossain on käyty uppeluksissa - pelkästään piehtaroimalla ei noin tasaista jälkeä saa aikaan. Kai?

Ukkeli oli vähän surkean oloinen eikä juurikaan itseään pessyt (ei mikään ihme, kun mamman käteenkin tarttui Paten selästä mustaa söttöä, joka haisi ihan autokorjaamolle). Siispä maanantaina Pate vietiin vetskulle kokovartalokylpyyn. Heh, helppoa kuin heinänteko!Jalka suussa  Joo, mamma sai huijattua kissan koppaan hyvissä ajoin ja automatka meni laulaessa.

Rauhoituspiikin antamisen jälkeen Pate nukahti nopsaan, no problem. Ainoa ongelma oli se, että mamman oikeassa peukalonhangassa oli komeat kulmahampaan mentävät holet, joista valui verta. Se, miksi näin pääsi käymään, on tarina, jota ei voi julkisesti kertoa. Mutta julkinen varoitus olkoon se, että kissan purema voi olla vaarallinen, koska se mitä todennäköisimmin infektoituu. Heti tiistaiaamuna oli mamman käpälä jo sen näköinen, että tohtorisetää tarvittiin. 2 eri antipojoottia 10 päivän kuurina,  tätä kirjoittaessa lääkkeet ovat jo tehonneet ja mamma jää henkiin. Tosin pari ekaa päivää näytti siltä, että josko tässä joutuu vielä toisenkin kerran tohtoria tapaamaan.

1247936065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hänen harmautensa Pate keräilee voimia rauhoituksen jälkeen omassa pedissä kotona. Noona yleensä ei Patesta juurikaan perusta, mutta nyt neiti hoiteli ansiokkaasti hoiturikissan tehtäviä makaamalla petin vieressä ja vahtimalla Paten unta. HymySöppistä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Pate on elossa ja tsuppailee kukkaistuoksuisena kissapoikana reviirintarkastusretkellä.Pusu